Tycker ni det är svårt att rekrytera och attrahera IT-kompetens? Vill ni lösa fler av dessa rekryteringar på egen hand men saknar kunskapen om hur? Vi vill dela med oss  tips och trix om hur du som rekryterare kan hitta fler IT-talanger på ett innovativt sätt. 

Tidigare anlitades rekryteringsbolag för bedömning och utvärdering av kandidater, vilket fortfarande är viktigt men otillräckligt om intervjustolen står tom. För att lyckas attrahera topptalanger till din techavdelning krävs aktivt sourcing-arbete. Ants har utformat en utbildning i IT-sourcing där vi varvar teori med praktiska övningar för att ge er verktygen att hitta de bästa talangerna inom IT.   

Kursens syfte & mål 
Syftet är att ge kunskaper, färdigheter och verktyg som behövs för att komma igång och lyckas med sourcing. Vi går igenom kursmoment som berör grundprinciper och arbetsmetoder för att framgångsrikt hitta och attrahera er målgrupp. Efter genomförd utbildning har du konkreta verktyg och tips för att lyckas hitta och attrahera bristkompetenser inom IT.  

Målgrupp   
Kursen riktar sig till alla som jobbar med Talent Acquisition, HR eller rekrytering inom techbranchen. 

Kursmoment   

  • Sourcingplan och förberedelse
  • Få ut mer av Linkedin Recruiter
  • Sourcing via Google och Github
  • Bygg effektiva BOOLEANS
  • Kontaktmetoder, tillvägagångssätt för att attrahera kandidater  
  • Så ökar du din svarsfrekvens
  • Smarta verktyg och plugins

Kommentar från tidigare kursdeltagare: 
Ants hade en jättebra sourcingutbildning, jag rekommenderar denna varmt till andra. Superbra upplägg och lätt att hänga med i svängarna. (Lotta Trolle, HR koordinator på Profoto)

- Jag tycker att kursen var mycket givande, den hade ett väldig bra upplägg och kursledarna gjorde det här med enorm passion. Även om man har erfarenhet från search sedan tidigare så leder kursen till nya insikter och den fick mig att utvecklas i mitt search-arbete. Jag känner mig mer positiv till att lyckas med min rekrytering!  (Sandra Åberg, Talent Manager på tretton37)

FÖRBEREDELSER
Kurstillfället kräver att ni som deltagare har tillgång till verktyget LinkedIn Recruiter och gärna förkunskaper om hur systemet fungerar. Inför utbildningstillfället är det en fördel om ni medtar en aktuell kravprofil för de IT roller ni rekryterar. 

Utbildningstillfället är digitalt och några dagar innan utbildningen kommer vi att skicka ut en kalenderinbjudan med länk till Teams-möte att ansluta till. Det går bra att ansluta till mötet oavsett email-operatör.

KONTAKT 
Vill du ha mer information? Kontakta oss på utbildning@ants.se  

Är du kund hos oss och intresserad av utbildningen? Hör av dig till utbildning@ants.se 

Vill du att hela Talent Acquisition eller HR avdelningen ska gå en skräddarsydd utbildning inom sourcing som fokuserar på just era utmaningar? Hör av dig till utbildning@ants.se!

Anmäl dig här!

Kursledare

Mathilda Garte
Talent Acquisition Consultant

Ants Talent Acquisition Consultants är specialiserade på search inom IT. Våra Talent Acquisition Consultants är kärnan på plats hos kund och arbetar med uppdraget att sälja in och searcha den målgrupp ett företag vill rekrytera. Metoden är en förutsättning för organisationer och företag som behöver rekrytera större volymer inom IT.

Läs mer

Annie Åström
Talent Acquisition Consultant

Ants Talent Acquisition Consultants är specialiserade på search inom IT. Våra Talent Acquisition Consultants är kärnan på plats hos kund och arbetar med uppdraget att sälja in och searcha den målgrupp ett företag vill rekrytera. Metoden är en förutsättning för organisationer och företag som behöver rekrytera större volymer inom IT. 

Läs mer

Oranisatör